“Tırnağına toprak kaçmamış çocuk kalmayacak”
Bucalı çocukların elleri toprak kokuyor. Buca Kaynaklar’da kurduğu bağlarıyla Buca’nın kaybolan değeri üzümü topraklarıyla buluşturan Buca Belediyesi, çocukları doğa ve toprakla bir araya getiriyor.
“Tohumdan Fidana Tarım Eğitimi” başlığıyla Buca Belediyesi Bağ Evi’nde düzenlenen eğitimlere katılan minik öğrenciler toprakla tanışıp, tarımsal üretimin aşamalarını ve bağ kültürünü öğreniyor. Minik öğrencilerle derse girip, çiçek eken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, çocuklarda toprağa, tarıma ve canlılara dönük bir aşk oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.
Uzun yıllardır kaybolmuş değeri üzümü Kaynaklar’da 13 dönüm arazide kurduğu bağlarıyla topraklarına tekrar kavuşturan Buca Belediyesi, bağ içinde kurduğu Bağ Evi’nde çocuklara yönelik tarım eğitimlerine başladı.
Buca Belediyesi ve Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği “Tohumdan Fidana Tarım Eğitimi” başlığıyla Bağ Evi’nde düzenlenen eğitimler, çocuklara doğa ve toprakla baş başa saatler sunuyor. 4-5 ve 6’ncı sınıfta okuyan Bucalı çocukları kapsayan ve hafta içi her gün düzenlenen tarım eğitimlerinde önce teorik eğitim daha sonra pratik eğitim veriliyor.
Geçtiğimiz yıl üzüm bağı açılışında “ Buca’da tırnaklarına toprak kaçmamış çocuk kalmayacak” sözleriyle bir hayalini paylaşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, dileğini “Tohumdan Fidana Tarım Eğitimi” projesiyle gerçekleştirmenin mutluluğu yaşıyor. Buca İlçe Milli Eğitim Süleyman Can ile eğitim programını ziyaret eden Başkan Piriştina, çocuklarla birlikte ders dinleyip, dikilen çiçeklere can suyu verdi.
Bu projeyle çocuklarda doğaya, canlıya ve tarıma yönelik bir aşk yaratmaya çalıştıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, tüm Bucalı çocukları programa katılmaya davet etti. Başkan Piriştina, “ Üzüm Bağı projesini başlatırken ‘Buca’da tırnaklarına toprak kaçmayan çocuk kalmayacak’ demiştik. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bu projeyi başlattık. 4-5-6 sınıf çocuklarımız gelerek önce teorik sonra pratik eğitim alıp, toprağı, tohumu, fidanı can suyunu öğreniyorlar. Burada tabiatın, toprağın ne kadar önemli olduğunu aşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız belki de hayatları boyunca ilk kez toprakla buluşuyor, toprağa değiyor, canlıya saygıyı biraz daha özümsüyor. Belki insanlar köyden kente giderken, bu çocuklar kentten köye gidip orada ekip, üretim yapacaklar” diye konuştu.
Hayatlarında ilk kez toprakla tanışıp, çiçek dikmeyi, doğayla baş başa kalıp üretim yapmayı öğrenen minik öğrenciler kendilerine bu imkanı sağlayan Buca Belediyesi’ne teşekkür ederken, ilk çalışmalarını gururla sergiledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.