Turizmcinin kurtuluş umudu Kurtulmuş’ta

Turizmcinin kurtuluş umudu Kurtulmuş’ta

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirilmesi, zor bir dönemden geçen ve sorunlarına acil çözüm bekleyen turizmcileri umutlandırdı.

Sektörün kangren haline gelmiş sorunları bulunduğunu belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, “Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’tan çözüm yolunda adımlar atmasını bekliyoruz. Kurtuluş umudumuz Sayın Kurtulmuş’ta” dedi.

Binali Yıldırım’ın başkanlığındaki 65. hükümette yapılan değişiklikle Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirildi. Görevi Nabi Avcı’dan devralan Kurtulmuş, yeniden şekillenen Bakanlar Kurulu’nun ilk toplantısına Kültür ve Turizm Bakanı olarak katıldı. TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, kültür ve turizm bakanlarının çok hızlı değiştiğini belirterek şu görüşleri dile getirdi:

“Sayın Numan Kurtulmuş, hükümet içerisinde görev yapmış, kendini ispatlamış tecrübeli bir siyaset adamı, bir akademisyen. Başbakan Yardımcılığı tecrübesiyle konulara vakıf olan Sayın Kurtulmuş’un sektörün tüm bileşenleriyle bir araya gelerek turizmin acil çözüm bekleyen sorunlarına el atacağına inanıyoruz. Sektör olarak, çözüm odaklı bir siyasetçi olan Sayın Numan Kurtulmuş’un bu işi başarıyla kotaracağını düşünüyoruz.”

Ekonomiye önemli katkılar sağlayan turizm sektörünün zor durumdan çıkmasının yolunun devlet politikası oluşturulmasından geçtiğini anlatan TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Turizm bir devlet politikası haline gelmelidir. Sektörün tüm bileşenlerini bir çatı altında buluşturacak, krizlere karşı dinamik ve acil reaksiyon gösterebilecek bir yapı oluşturulması gerek” dedi. Avrupa pazarının ülke turizmi ve ekonomisi açısından önemini vurgulayan İşler, “Hedef ülkelerle olan ilişkilerin, diplomasinin gözden geçirilmesinde yarar var” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avrupa pazarında son tüketicinin kafasında yaratılan imaj, en önemli sorunlardan biri. Ülkemize ilişkin imaj ve güvenlik algısının değiştirilmesine yönelik çalışmalar ve daha çok tanıtım etkinliği yapılması gerekiyor. Avrupalı Stratejik bir yaklaşımla Avrupa basının üstünde etkili olacak bu çalışma için Türkiye tanıtımı bütçesi ayırılmalı. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Genel Sekreterliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve sektör ortak bir çatı altında buluşarak kaynak oluşturmalı ve bu alanda kullanılmalı.”

Yeni turizm projeleri geliştirilmesine ve bunun için Ar-Ge çalışmalarına ihtiyaç bulunduğunu anlatan TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, turizm hareketliliği sağlanmasına yönelik görüşlerini, sektörün istek ve beklentilerini dile getirirken özetle şunları söyledi:

“Ülkemize turist getiren A grubu seyahat acentelerine uçak başına değil, koltuk başına teşvik verilmesi daha doğru olacaktır. Sektörün yasası yok, turizm politikasını temel oluşturacak yasa bir an önce çıkarılmalı. 1982 yılında çıkarılan 2634 sayılı Turizm Teşvik Kanunu bugünün ihtiyaçlarına cevap vermiyor, 40 milyona yakın turisti yönetmeye yetmiyor, yeniden ele alınması gerek. Kimlik Bildirme Kanunu, ikinci konutlar rezidanslar konusu da çözüm bekliyor. Kalifiye eleman eğitimi sürdürülebilir ve oniki aya yayılan turizm için son derece önemli. “

Mehmet İşler, kriz ortamında turizm sektörünün ecrimisil, istihdam teşvikleri, KDV indirimi, ihracatçı sayılmak, sektörün yasasının çıkarılması, elektrik indirimi gibi temel isteklerinin ortada durduğunu anlattı. Konaklama tesislerinin sınıflandırılması, Yeşil Yıldız belgelendirmesi, yabancı çalıştırma, müzik eserlerinin telif hakları, havuz operatörlüğü ve benzeri konuların kangren haline geldiğinden yakınan Mehmet İşler, “Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş’tan çözüm yolunda adımlar atmasını bekliyoruz. Kurtuluş umudumuz Sayın Kurtulmuş’ta” diye ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.