Türkçe'yi 8 Ayda Öğrenip Ankara'nın Bağlarıyla Mezun Oldular
İKÇÜ Tömer'in yabancı öğrencileri 8 ay içerisinde Türkçe öğrenip Ankara'nın bağları şarkısıyla mezun oldular.
2014-2015 öğretim yılında, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı öğrencilerle Türkçe hazırlık eğitimine başlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ikinci mezunlarını verdi.
İlk yılında, üniversitelerin TÖMER’leri arası düzenlenen yarışmada Türkiye birincisi olarak ipi göğüsleyen İKÇÜ TÖMER, Balçova Termal Otel’de düzenlenen iftar programıyla ikinci mezunlarını uğurladı.
Mezuniyetin Ramazan Ayı’na denk gelmesi nedeniyle iftar programının sonunda diplomalarına kavuşan İKÇÜ’nün kültür elçileri, heyecanlarını hocalarıyla paylaştı.
Programa; Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcısı ve TÖMER Müdürü Prof. Dr. Turan Gökçe, Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Çevik, TÖMER akademisyenleri ve yabancı konuklar katıldı.
“8 Ayda Mükemmel Sonuç”
İKÇÜ TÖMER’in her bir ferdine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, 8 ay gibi kısa bir zaman diliminde ortaya çıkan başarılı sonuçlardan mutluluk duyduğunu söyledi.
İKÇÜ TÖMER'in globalleşme sürecine yaptığı katkının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Akhan, mezun öğrencilere seslendi: “Belki yoruldunuz ama İzmir’den güzel hatıralar depolayarak ayrılacaksınız. Umut ediyorum ki; dünyanın neresine giderseniz gidin, bizlerle, kültürümüzle kurduğunuz bu güzel etkileşiminiz devam edecek. Değişik kültürler, aslında tek renge bürünüp hayatımıza güzel manalar katıyor. Bugün ben kampüsümüzün uluslararasılaştığını görmekten çok mutluyum. Buna katkı sunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu bir veda değil, bitmeyen dostluklarımızın bir başlangıcıdır.” dedi.
“Başarı; Gayretin Ürünü…”
İKÇÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Turan Gökçe de, merkezin eğitime başladığı günden bugüne yakaladığı başarı grafiğinin, öğrenciler ve onlara içtenlikle yaklaşan öğretim elemanlarının samimi gayretlerinin ürünü olduğunu vurguladı.
Dünyanın hemen her yerinden ülkemize gelerek eğitim görmek ve bu arada dilimizi öğrenmek isteyen misafir öğrencilere, Türkçeyi layıkıyla öğretmek gibi önemli bir görev üstlenmiş olan Türkçe Öğretim Merkezinin kurumsal motivasyonu da arttırdığını ifade eden Prof. Dr. Gökçe, “TÖMER, ülkemizin tarihî ve kültürel zenginlikleriyle doğru tanıtılmasına katkıda bulunmayı da hedeflemektedir.” dedi.
Aldıkları eğitim sayesinde Türkçeyi oldukça düzgün bir şekilde konuşan öğrencilerin, izleyicilere bir de sürprizi vardı. Tunuslu öğrenci Seıfeddine Bessrour “Ankara’nın Bağları” türküsüyle konukları coştururken, Ekvatorlu Dıana Carolına yöresel dansıyla alkışları topladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.