Türkiye'nin suları onlara emanet

Türkiye'nin suları onlara emanet

Devlet Su İşleri (İzmir) 2. Bölge Müdürlüğü’ne Türkiye’nin dört yanından numune geliyor.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki tek faal fosforlu pestisit (kalıntı) analiz laboratuvarına sahip olan DSİ (İzmir) 2. Bölge Müdürlüğü’ne Türkiye’nin dört yanından numune geliyor. Her gün ortalama 100 su örneğinde ilaç ve kimyasal madde kalıntıları arayan yetkililer; son iki ayda 3000 numunede yaklaşık 450 bin parametreye baktı.

2011 yılından bu yana sudaki ağır metal analizlerini bünyesinde kurduğu özel laboratuvarda yapan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü haziran ayından bu yana suda pestisit ( kalıntı) analizleri yapıyor. DSİ bünyesindeki tek faal fosforlu pestisit analiz laboratuvarı olan tesise Türkiye’nin dört yanından numune geliyor. 


 “2 ayda 3000 su numunesi incelendi”


Su örneklerinde zirai ilaç; böcek ilacı ve kimyasal madde kalıntıları arayan uzmanlar tek numunede yaklaşık 150 parametreye bakıyor. Bir örneğin incelemesi 13 dakika sürerken laboratuvarda son iki ayda 3000 su numunesine bakıldı. 450.000’in üstünde test yapıldı. Her gün ortalama 100 su örneğinde inceleme yapılan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürlüğü tesislerinden çıkan sonuçlar DSİ veri tabanına işleniyor. Türkiye’nin su politikası ve yatırım programları o veriler ışığında şekilleniyor.DSİ 2. Bölge Müdürlüğü Laboratuvarları bünyesinde ayrıca klorlu pestisit (kalıntı) testi de yapılabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.