UNESCO’da Bahçeşehir Koleji Türkiye'yi temsil etti
Bahçeşehir Koleji Bornova Kampüsü, “Sorgulama Sandığı” projesi kapsamında Paris’teki UNESCO merkezinde yapılan toplantıda Türkiye’yi temsil edip STEM uygulamaları hakkında ayrıntılı sunumu yaptı.
Genç bireylerin sorgulama becerilerini geliştirme, gerçek bilim hakkında bilgilerini arttırma, bilimin nasıl uygulanacağını anlamalarını sağlama, güvenilir araştırma ve yenilik hakkında farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı projesi olan Sorgulama Sandığı’nın son konferansı, Paris’teki UNESCO merkezinde yapıldı. Konferansa, Bahçeşehir Koleji Bornova Kampüsü Müdürü, Ege Bölge Koordinatörü Zeynep Hülagü’nün yanı sıra Prof. Dr. Bülent Cavaş ile STEM-Fen Öğretmeni Elif Demirtaş, konuşmacı olarak katıldı. Bilim ve teknoloji ağırlıklı STEM modelini Türkiye’de uygulayan ilk okul olan Bahçeşehir Koleji ile birlikte Avrupa’dan 13 kurum tarafından sürdürülen ve 2014 yılı Mart ayında çalışmalarına başlayan projede, bugüne kadar 23 bin öğrenci, bin 100 öğretmen ve 100 bilim merkezine ulaşılmış oldu.
Gurur vericiydi
Avrupa’daki eğitimin 21. yy yeterliliklerine adaptasyonunda önemli bir ilerleme sağlayan projede Bahçeşehir Koleji olarak yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Zeynep Hülagü, “UNESCO’nun Paris’teki merkezinde Bahçeşehir Koleji’nin STEM uygulamalarını, Avrupa’nın önde gelen birçok eğitim kurumunun katıldığı projede ve konferansta paylaşmak, hem ülkemiz hem de okulumuz için gurur vericiydi” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.