Urla Gastronomi Turizmine Aday

Urla Gastronomi Turizmine Aday

Doğaseverler Özbek Köyü’ne akın etti.

7. Urla Ot Festivali nedeniyle binlerce kişi Özbek Köyü'ne akın etti. "Ot tanıma Yarışması" için ot toplayan vatandaşlara, tarlalarda keyifli anlar geçirdi. Festivalde deniz ürünleriyle yapılan ot yemekleri tanıtıldı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, " Urla’da yalnızca deniz, tarih, kültür turizmi yaşanmıyor. Urla artık gastronomi turizmiyle de katma değer kazanıyor'  dedi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Doğal Sofra Urla Gönüllüleri'nin işbirliği ile düzenlenen Geleneksel Urla "Mart Dokuzu Ot Festivali"nin 7'incisi iki günlük yoğun etkinlikle ot yemeklerinin memleketi Urla'da gerçekleşti.

Geleneksel beslenmeyi ve yöresel değerleri yaşatmak amacıyla Urla’nın Özbek Köyü’nde gerçekleştirilen festivale Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Meclis Üyeleri, Urla Gönüllüleri Temsilcisi Bilge Bengisu Öğünlü, Özbek Muhtarı Işıl Erdoğan ve Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce kişi katıldı.

Bu yıl 7. kez düzenlenen festivalde, Özbek köyü kadınları ve bölgesel otlar üzerinde uzman kişilerin rehberlik ettiği “Otları Tanıma” sloganı ile katılımcılara otlar tanıtılarak doğaseverler ile birlikte Ege Otları toplanıldı.

Hedef Gastronomi Turizmi
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 2 gün süren ot festivalini 28-30 Nisan arasında yapılacak ve 1 milyon kişinin yöreye gelmesinin hedeflenildiği 3. Uluslararası Urla Enginar Festivali'nin izleyeceğini anımsattı.Başkan Uyar, Yarımada bölgesinin giderek gelişen tarımsal kapasitesini de hatırlatarak şöyle devam etti:
 “Ne mutlu ki bizlere ninelerimizden kalan zengin bir mutfak kültürümüz var. Tabi bunda mübadelelerin etkisi de oldukça büyüktür. Giritlisi, Arnavutu, Boşnağı, Pomağı her biri ayrı lezzet katmış bu kültüre. Yaptığımız tüm bu festivaller işte bu noktada daha büyük bir anlam kazanıyor. Ninelerimizden kalan bu mirası koruyup gelecek nesle aktarırken, Urla’nın bir gastronomi kenti olarak da varlığını gözler önüne seriyor. Urla’da yalnızca deniz, tarih, kültür turizmi yaşanmıyor. Urla artık gastronomi turizmiyle de katma değer kazanıyor. Çiftçimiz, üreticimiz, kadınlarımız, esnafımız kazanıyor, Urla’mızın yüzü gülüyor.”

İzmir Marşı'nı söylediler
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, konuşmasını tamamlarken, katılımcılara 2 soru yöneltti. Uyar,  ilk sorusunda, "Bu dağlarda çiçekler solar mı?" dedi ve izleyicilerden hep birlikte "Hayır" karşılığını aldı. Başkan Uyar, ikinci sorusunda ise "Peki biz bu çiçeklerin solmasına izin verir miyiz? deyince "Hayır" diyen yurttaşlar, ardından gelen İzmir Marşı'na Türk bayrakları ile eşlik etti. Coşkuyla marş söyleyen katılımcılar, Belediye Başkanı Uyar'ı daha sonra tebrik ettiler. 

Urla'ya büyük katkı
Törende konuşan Özbek Köyü Muhtarı Işıl Erdoğan, festivalde emeği geçen ve her zaman yanlarında olan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkür ederek, festivallerin Urla, çiftçiler ve Urlalılar için çok iyi olduğunu belirtti.
Doğal Sofra Urla Başkanı Bilge Bengisu Öğünlü ise, çok güzel iki gün geçirdiklerini, Urla’nın otlarının sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya tanıtmak istendiklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.