Urla'nın dikkat çeken meclis üyesi: Ümit Arslan!

Urla'nın dikkat çeken meclis üyesi: Ümit Arslan!

Arif Çayan yazdı; Urla'nın dikkat çeken meclis üyesi: Ümit Arslan!

Geçtiğimiz hafta yarımada bölgesinde bulunan 5 ilçeye ziyaretler gerçekleştirdim. Urla İlçesinde yoğun temaslarımız oldu. Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın hizmetlerini, vatandaşların görüşlerini detaylı bir şekilde not aldık. Şunu açıkça belirtmeliyim ki, Urla ciddi anlamda hizmet ve yatırım bekliyor. Selçuk Balkan’ın işi hiç kolay değil.

Urla Ak Parti Teşkilatı ise hareketli günler yaşıyor. Mevcut İlçe Başkanı Ömer Tiryaki, yeni dönemde aday gösterilmeyen İlçe Başkanları arasında yerini almış. Teşkilat heyecan ile 'Yeni İlçe Başkanı kim olur?' sorusunu bizlere dahi soruyor. İlçede henüz İlçe Başkan adayları netleşmiş değil. İl başkanlığı, sanırım bu konuda gerekli açıklamaları yakın zamanda yapacaktır.

Urla temaslarımız sırasında bir isim dikkatimizi çekti. Ak Parti 1.Sıra Meclis Üyesi Ümit Arslan. İlçede gerek Ak Partili isimler, gerek CHP'li isimler bize Ümit Arslan isminden bahsedince, ben de bizzat bu ismi araştırma gereği duydum. Ümit Arslan genç, dinamik bir iş insanı ve aynı zamanda yeni nesil bir siyasetçi olarak dikkatimizi çekti. İlçe genelinde konuştuğumuz hemen her kişi bize bu isimden bahsederken, yardımsever, güler yüzlü, çalışkan ve çok iyi muhalefet yaptığından bahsettiler. Telefonlarının sürekli açık olduğunu ve vatandaş tarafından gelen her talebin sonuna kadar takipçisi olduğunu öğrendik. Doğrusu günümüzde bu tip siyasetçiler son derece azalmışken, Ümit Arslan’ın performansı beni şaşırttı.

Urla’da Belediye Meclisi'nde bulunan 25 koltuk, 23 CHP, 2 Ak Parti’li isim olarak seçilmiş. Yani CHP’nin açık ara önde olduğu ve muhalefetin zor olduğu bir ilçede siyaset yapmak hiç kolay bir iş değil. İşte Meclis Üyesi Ümit Arslan’ın yaptığı akıl dolu muhalefet, burada kendini gayet net bir şekillde belli etmiş.

Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ı, verdiği soru önergeleri ile en çok terleten isim Ümit Arslan olmuştur. Hemen her Meclis oturumunda söz alarak vatandaşlardan gelen talepler, Urla’nın çıkar ve menfaatlerinin korunması amaçlı bir çok önerge sunarak , Sayın Balkan’ı önemli hususlar konusunda açıklamalar yapmak durumunda bırakmıştır. Yapılan bu çıkışlar ise azınlık olsa da Urla Meclisi'nde Ak Parti’nin varlığını öne çıkarmış durumdadır.

Ümit Arslan, 6 yıl önce Urla’ya taşınmış. Aslında ikametini almadan önce de sık sık Urla’ya gidip gelmiş. Bu sebep ile ilçede ciddi bir çevre edinmiş ve tanınırlığını artırmış. Eşi İzmirli kendisi ise aslen Kayseri doğumludur. İş adamı, siyasetçi kimliğinin yanında ayrıca spor alanına verdiği destekler ile tanınmıştır. Basketbol ve voleybol takımlarına bir çok maddi destek sağlamış. İlçede bir okula teknoloji sınıfı kurulmasına öncülük etmiş. Bir çok hayır işinde en önde yer almış, paylaşımcı bir isim olarak dikkat çekmiş. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri'nde Ak Parti Urla Teşkilatı'na katılmış ve bu kritik seçimde İlçe Teşkilatı'na çok önemli katkılar sunmuş. Akabinde 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti Urla 1.sıra Meclis Üyesi adayı olmuştur. Seçim çalışmalarında sahada ayak basmadık bir yer, sıkılmadık bir el bırakmadan çok yoğun bir çalışma içinde yer almıştır. Hatta görüştüğümüz bir çok isim “birinci sıra adayımız olmasına rağmen, yeri garanti olmasına rağmen, gece gündüz çalıştı” söylemlerini duyduğumuzda açıkçası bizler de şaşırdık. Ben bu genç siyasetçinin bu performans ile önünün çok açık olacağı kanaatine vardım.

Urla’da CHP’nin Türkiye rekoru kırdığı bir ilçede, doğrusu bu kadar çalışkan ve tuttuğunu koparan bir ismin Meclis Üyesi olarak çalışmalarını takdir ettim.

whatsapp-gorsel-2024-10-22-saat-13-09-01-bccc34f7.jpgwhatsapp-gorsel-2024-10-22-saat-13-09-01-f58ff5d1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.