Usta tiyatrocu Gürel'den sanatseverlere: Han Tiyatrosu sizleri bekliyor!

Usta tiyatrocu Gürel'den sanatseverlere: Han Tiyatrosu sizleri bekliyor!

Medya Ege'ye konuk olan Rüçhan Güler, kurucusu olduğu Alsancak Han Tiyatrosu'nun kapılarının tüm sanatseverlere açık olduğunu belirtti. Gürel, çocuklardan yetişkinlere kadar tiyatroya ilgi duyan herkese davette bulundu.

MEDYA EGE / ESRA ÖNEN - Yeşilçam'ın 'Gardırop Fuat'ı olarak hafızalara kazınan, tiyatronun sevilen isimlerinden Ünal Gürel'in oğlu ve Alsancak Han Tiyatrosu'nun kurucusu Rüçhan Gürel, Han Tiyatrosu'nu anlattı. Medya Ege'ye özel açıklamalarda bulunan usta tiyatrocu Gürel, çocuklardan yetişkinlere kadar bir çok kesime tiyatro eğitimi verdiklerini ve profesyonel tiyatrocular yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

1-331.jpg

Han Tiyatrosu'nda verilen eğitimlerden bahseden Gürel, şu ifadeleri kullandı:

"Eğitimlerimiz 5-7 yaştan başlıyor. Kategoriler, 7-10 yaş, 11-14 yaş (ortaokul grubu), 15-18 yaş (lise grubu) ve 18 yaş üstü (yetişkin grubu) şeklinde. Yetişkin gruplarını bitirip isteği, yeteneği olanlar profesyonel oyunculuk grubuna geçme hakkı kazanıyorlar. Burada 2 sene kapsamlı bir eğitim alıp konservatuar bitirmişçesine bir düzeye geliyorlar. Profesyonel oyunculuk grubunda benimle birlikte 6 hoca giriyor derslere. Bu sene biraz daha çeşitlendi. Tiyatro kuramları, metin çözümlemesi, diksiyon, dramaturji, müzikal tiyatro, dans ve hareket dersi vardı zaten. Bunların üzerine fiziksel tiyatro ve pandomim dersleri de eklendi. Ciddi bir eğitim alıyorlar, bazı okullarda olmayan derslerimiz var. Konservatuara hazırlanan öğrencilerimiz oluyor, onlar 1 yıl boyunca bizimle çalışıyorlar, sınava giriyorlar ve çoğunlukla kazanıyorlar. Bide konservatuvara hazırlık haricinde, 5-7 yaştan başlayan, profesyonel oyunculuk grubu dahil her grup, mutlaka yılda 1 ya da 2 oyun sergiliyor ve seyirciyle buluşuyor. Bunlar öğrenci oyunlarımız oluyor. Bunun dışında profesyonel oyuncu kadromuz ve profesyonel oyunlarımız var. Yetişkin, gençlik ve çocuk oyunları üretiyoruz. Bunu 2007'den beri yapıyoruz. Örneğin geçtiğimiz yıl 'Atatürk'ü Anlat Bana' adlı bir çocuk oyunu yaptık. 100.yıl projesiydi. 'Mücadelenin Kadınları' adında bir gençlik oyunu yaptık, o da 100.yıla özeldi. Onun dışında bu sene 6 yeni oyunla sezona gireceğiz. Geçen seneden kalma Tartuffe oyunumuz var. 'Mücadelenin Kadınları', 'Atatürk'ü Anlat Bana' var. Onun dışında yetişkin oyunu olarak da 6 yeni oyunla perde açacağız Aralık sonuna kadar. 3 aylık program hazırladık ve 1 Eylül'de, 3 aylık yani Ekim, Kasım, Aralık ayına ait oyunlarımızın biletlerini satışa çıkardık."

1-085.jpg

Önümüzdeki sezonun hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayan Gürel, "Oyunlarımızı seçtik, kastlarımızı oluşturduk, yeni bir yapılanmaya gittik. Yani hem teknik hem dekor hem reklam ve pazarlamamız anlamında daha hızlı reaksiyon verebilecek bir ekip oluşturduk. Bunların provalarına başlanacak şimdi. Ekim ayında da perde açılacak. İzmirli yazar Ahmet Öre'nin bir oyununu da aldık oyunlarımız arasına. Oğlum da oyun yazarı ve senarist, onun yazdığı bir oyun var; 'Karanlıkta Kadınlar Sarı Görünür'. Oyun İstanbul'da oynanıyor, şimdi de aynı kadro burada oynayacaklar. Onun dışında Faruk Nafız Çamlıbel'in 'Han Duvarları' şiirinden oyunlaştırmış olduğumuz bir metin var. Einstein'ın hayatını anlatan 'İzafiyet' adında bir eserimiz var. Bide 'Hanımefendi ile Hizmetçisi' diye bir oyunumuz var" şeklinde konuştu.

Başarılı tiyatrocu, Alsancak Han Tiyatrosu'nun kapılarının tüm sanatseverlere açık olduğunu dile getirerek tiyatroya ilgi duyan herkese davette bulundu.

ruchan-gurel-min.jpg

6.jpg

dsc-3050.jpg

mg-0491-1.jpg

mg-0532.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.