Utku Gümrükçü, projelerini televizyon programında da açıkladı

Utku Gümrükçü, projelerini televizyon programında da açıkladı

“Bu seçim sadece bir belediye seçimi değil. Toplumsal muhalefetin adayı olarak üzerimize düşeni yapıyoruz."

TELE 1 kanalında Elçin Derya Demir’in ‘Yerel Yaşam’ programına katılan Utku Gümrükçü, Çiğli ile ilgili projelerini  tüm Türkiye ile paylaştı.  

ef68ffec-2b90-4f37-b7ca-bffcb8b2d2b1.jpg

Çiğli hakkında bilgi vererek: “Çiğli, İzmir’in en hızlı büyüyen merkez ilçesi diyebiliriz. 200 bin nüfusu var.  Meşhur Tariş Direnişi sebebiyle, muhalefetin sesini kısmak için 1980 darbesi neticesinde Belediyesi kapatılmış ve Karşıyaka’ya bağlanmış. 1992 yılında Belediye tekrar açılmış. Çözüm bekleyen sorunlar arasında imar, kentsel dönüşüm, altyapı gibi önemli sorunlar var. Bunun yanı sıra Çiğli’nin geleceğini   planlayacak çalışmalar yapmamız gerektiğini biliyoruz. O yüzden toplumun tüm kesimleriyle oturup geniş katılımlı bir toplantıyla Çiğli’nin yol haritasını belirleyeceğiz. Çünkü Çiğli’de Atatürk Organize Sanayi Bölgemiz var, burada çalışan emekçi kardeşlerimiz var. Kuşcennetimiz var, kuzeydeki turizm merkezlerine lokasyon olarak yakın bir noktayız. Sahil şeridimiz var ama kullanamıyoruz, bununla ilgili çalışmalarımız olacak. Türkiye’nin tuzunun dörtte biri Çiğli’de üretiliyor. Özel Sağlık Kuruluşlarının yoğun olduğu bir bölgeyiz. Kâtip Çelebi Üniversitesi Çiğli’de… Kısacası un, yağ, şeker var; bizim helva yapmamız lazım” dedi.

ÇİĞLİ’DE BİR DÖNÜŞÜM ZAMANI

İzmir’in kuzeye doğru büyüğünü söyleyen Gümrükçü: “Bergama’da yeni bir organize sanayi bölgesi açıldı. Çandarlı’ya dünyanın en büyük limanlarından birisi yapılıyor. Aliğa’da hem sanayi tesisleri hem Organize Sanayi Bölgesi var. Önümüzdeki 50 yıl içerisinde tıpkı İstanbul-Kocaeli arasındaki gibi nerede başlayıp nerede bittiği çok anlaşılmayan bir yer olacak. Bunun da giriş kapısı Çiğli. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Tunç Soyer’in güzel bir sözü var: ‘Bu dönem İzmir’in arka sıralarındakilere hizmet götüreceğiz’ diyor. Onların başında da Çiğli geliyor. Çiğli gerçekten çok büyük potansiyeli olan bir ilçe. Merkezde ama merkeze en uzak ilçe... Mevcut tarım alanlarımız var; kooperatifler aracılığıyla burada tarım ürünlerini geliştirip belediyelerin alım garantisiyle tarımı geliştireceğiz. Özellikle kadın istihdamı konusunda projelerimiz var. Kooperatiflerimizi bu konuda çok önemsiyoruz, mevcut olanları destekleyip üretimi arttıracağız ve hem tarım ürünlerinin üretimini arttıracağız hem de işsizlik konusunda bir çözüm üretmiş olacağız. Spor kulüplerimize destek olacağız. Toplumun her kesiminin spor yapabileceği alanlar oluşturacağız” dedi.

BELEDİYEYİ YENİDEN ORGANİZE EDECEĞİZ

1 Nisan’dan sonra ilk icraatlarının Belediyeleri yeniden organize etmek olacağını vurgulayan Gümrükçü: “Türkiye’deki tüm bürokratik yapılarda bir sıkıntı var. Zamanın gereklerine ayak uyduramama, vatandaşın derdine çabuk derman olmama, onların vergisiyle maaş aldıklarını unutup vatandaşa tepeden bakma…’Yeniden Organizasyon’ bizim için 2019 yılının en büyük başlıklarından biri olacak. Özel şirketlerde ‘Müşteri Odaklı Yönetim Sistemi’vardır. Biz de ‘Vatandaş Odaklı Yönetim Sistemi’ni hayata geçireceğiz. Biz Sosyal Demokratız, bizim rantla işimiz olmaz. Bizim işimiz vatandaşın taleplerini hayata geçirmek. Bu amaçla Mahalle Meclislerini ve Kent Konseyini oluşturacağız. Çiğli Belediyesini hem gençliğimize hem de Çiğli’nin gelecek hayallerine uygun olarak yeniden düzenleyeceğiz. Nereye gidersem gideyim vatandaşın sorduğu soru değişmiyor: ‘Ben belediyeye geldiğimde derdimi Başkana anlatabilecek miyim?’ Ben de şunu anlatıyorum: Eğer vatandaş derdinin sadece Başkana anlatarak çözüleceğini düşünüyorsa orada bir hata vardır. Çünkü yüzlerce insan çalışıyor. Biz yeniden bir organizasyon yapısıyla vatandaş daha belediyeye gelmeden mahallesinde bu sorunları çözebilecek bir sistemi hayata geçireceğiz. Her muhtarın yanına bir masa koyacağız ve görevli bir arkadaşımız orada çalışacak. Vatandaş muhtarlığa girdiğinde belediyeye de girmiş olacak. Derdi, sıkıntısı neyse iletecek ve çözüm orada başlayacak. Özetle; belediyeyi akort edeceğiz” dedi.

BÜYÜK BİR ELEKTRİK ÜRETİMİ POTANSİYELİ ÇİĞLİ’DE

Çiğli’deki mevcut çöplükten elektrik üretimi yapılmaya başlandığını müjdeleyen Gümrükçü: “20 yıldır CHP’li belediyelerin yaptıkları projeler vardı. Şimdi onların meyvelerini toplama zamanı bizim dönemimize denk geliyor. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun ve bürokratlarının başlattığı proje neticesinde şu an test aşamasında bir tesis Çiğli’deki çöplükten elektrik üretimine başlıyor. Bu çöplerin buraya getirilişi sırasında kamyonların yarattığı bir kirlilik ve koku mevcuttu. Mahkeme Yamanlar bölgesine yeni bir alan için ‘uygundur’ kararı verdi. Sayın Tunç Soyer’in de projeleri arasında katı atık bertaraf tesisleri var. Kısacası bu sorun çözülmeye başlandı ve tüm Çiğli’nin tükettiği elektriği Çiğli’deki çöp depolama alanından üretecek potansiyeli var” dedi.

YEŞİL ALANLARI ARTTIRACAĞIZ

Vatandaşın yaşadığı imar alanlarını planlayarak yeşil alanları arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Gümrükçü: “Şu an 9 mahallemizde imar sorunları var. 1 mahallemizde Bakanlığın onayladığı kentsel dönüşüm var. İmar illa bina yapmak, plazalar dikmek değil. İmar planlama yapmak demek. Geniş bir alana sahibiz. Bu süreçte vatandaşlarla oturup neresi yeşil alan olacak, neresi okul olacak, neresi hastane olacak bunları planlayacağız. Bu süreçte yeşil alanları arttırabileceğiz. Sosyal tesisler için yer açabileceğiz. İnsanların mahallelerinde gidip sosyalleşebileceği, uygun fiyata çay-kahve içip belediye kurslarından yararlanabileceği yerler yapabileceğiz. Proje çok, bizim de enerjimiz çok” dedi.

1919,1920 ve 1923’ün 100.YILI BİZİM DÖNEMİMİZE DENK GELİYOR

Kendisini heyecanlandıran en önemli işlerden birinin de Türkiye Cumhuriyeti için önemli tarihlerin 100.yılının kendi dönemlerine denk gelmesi olduğunu söyleyen Utku Gümrükçü: “Cumhuriyetin 75. Yılında ürettiğimiz ‘Çiğli Cumhuriyeti Seviyor’ diye bir sloganımız vardı. Özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize Cumhuriyetin kazanımlarını, Cumhuriyet Devrimini iyi anlatabilmemiz gerekiyor. Bunun için ‘Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ veya yine bu tema ile hazırlanacak bir Tema Park projesini hayata geçirmek istiyoruz. Belediyeler bu konuda önemli merkezler olmalı. Özellikle biz Sosyal Demokrat, Atatürkçülüğü bir yaşam tarzı olarak benimsemiş insanların olduğu belediyeler yaptığı etkinliklerle, vatandaş ile buluşturacağı önemli isimlerle bu konuda öncü olmalı. Biz bunu yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.