Volt Elektrik Motorları 'Sürdürülebilir Gelecek' için çalışıyor

Volt Elektrik Motorları 'Sürdürülebilir Gelecek' için çalışıyor

Türkiye’nin en büyük elektrik motoru üreticilerinden Volt Motor, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Genel Müdür Ahmet Sancak, "Bu uygulamayı gelenek haline getirip, örnek olmak amacıyla her yıl düzenli olarak raporumuzu yayınlayacağız" dedi.

Saya Grup bünyesinde yer alan Volt Elektrik Motorları, “Sürdürülebilir Güçlü Gelecek” fikrinden hareketle çıktığı yolda dünyanın sürdürülebilir geleceğine katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşımını Çevre, Toplum ve Finans olarak üç ana kulvarda önceliklendiren Volt Motor, “çevreye ve topluma faydalı olma” misyonuyla birlikte “geleceğe değer katan çalışmaları”, enerji kaynaklarını yenilenebilir ve sürdürebilir bir hale getirerek şekillendiriyor. Volt Motor, hem ürünlerinin üretimi aşamasında hem de nihai tüketiciye ulaşan ürünlerinde net karbon ayak izini azaltmak için önemli adımlar atıyor.

KÜRESEL MARKA

“Sürdürülebilir Küresel Marka” olmayı hedef olarak belirleyen Volt Motor, ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. İlki yayınlanan Sürdürülebilirlik Raporu; güncel sürdürülebilirlik strateji çerçevesini, hedeflerini ve şirketlerinin çevresel, sosyal yönetişim alanlarındaki uygulamalarını içeriyor. Rapor; Volt Motor’un 2021 yılı boyunca gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarını ve hayata geçirdikleri iyi uygulamaları kapsıyor. Sürdürülebilirlik strateji çatısını "Güçlü Gelecek" söylemiyle oluşturan şirket, bu odak alanlarındaki çalışmalarıyla, Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na katkı sağlamayı hedefliyor.

volt-mailling-01.jpg

UN GLOBAL COMPACT

United Nations (UN) Global Compact 160’ın üzerinde ülkede 15 binin üzerinde şirket ve 5 binin üzerinde şirket dışı üyesi ile dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifine üye olmanın önemine dikkat çeken Volt Motor Genel Müdürü Ahmet Sancak, 2000 yılında çalışmalarına başlayan UN Global Compact’ın dünyamız, tüm insanlar, topluluklar ve pazarlara fayda sağlayan sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi yaratmak için kurumların iş birliği ile harekete geçmelerini teşvik ettiğine dikkat çekti.

YEŞİL DÖNÜŞÜM

“2021 yılı itibariyle başlattığımız sürdürülebilirlik temelli yeşil dönüşüm yolculuğumuz ile; ekonomik, çevresel ve sosyal riskleri ve fırsatları karar mekanizmalarımızda tüm paydaşlarımızın görüşlerini alarak birlikte değerlendiriyoruz.” diyen Volt Motor Genel Müdürü Ahmet Sancak şunları da vurguladı: “Yeşil dönüşüm ve sürdürülebilirlik ilkelerini kurum kültürüne ve değer zincirine yaygınlaştıran, yarattığı ekonomik, sosyal ve çevresel etkinin bilinci ile sürdürülebilir ve güçlü bir gelecek için çevreye ve topluma karşı sorumlu üretim gerçekleştiren küresel bir şirket olmak, Sürdürülebilir Kalkınma vizyonumuzun temellerini oluşturuyor. Bu vizyon ile bilhassa iklim krizi sebebiyle uluslararası ticarette ortaya çıkması muhtemel yeni sistemlere adapte olarak küresel piyasalardaki rekabetçi gücümüzü korumayı hedefliyoruz”

presentation-folder-01.jpg

KARBON AYAK İZİ AZALTILIYOR

Sorumlu üretim ilkesi doğrultusunda çevresel sorumlulukların bilincinde olduklarını vurgulayan Sancak konuya ilişkin şunları da söyledi: “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kalkınma vizyonumuz çerçevesinde; yeşil dönüşüm sürecimizi hızlandırmayı hedefliyoruz. AB’nin Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nı ve Emisyon Ticaret Sistemi’ni düşük karbonlu iş modeli odaklı yatırımlarımız, devreye alacağımız yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojik uygulamalarımızı önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Düşük karbonlu ekonomiye geçiş yol haritamızı somut veriler ışığında geliştirmek ve net sera gazı emisyon azaltımı odaklı bir takvim oluşturabilmek adına 2021 yılında kurumsal sera gazı envanterimizi uluslararası protokollere uygun olarak (Kapsam 1-2-3) belirledik.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.