Yazım Hatası Yapan Hacker 1 Milyardan Oldu
İngiltere merkezli Reuters'ın haberine göre, internet korsanları Bangladeş Merkez Bankası'nın internet ağına sızarak, bankanın diğer bankalardaki parasını kendi hesaplarına aktarmayı başardı.
İngiltere merkezli Reuters'ın haberine göre, bir grup hacker Bangladeş Merkez Bankası'nın internet ağına sızarak, bankanın diğer bankalardaki parasını kendi hesaplarına aktarmayı başardı.
Bankanın veritabanında tuttuğu kimlik bilgilerini çalarak bu eylemi gerçekleştiren hacker grubu, ele geçirdikleri bu bilgilerle beraber bankanın diğer bankalardaki paralarını kendi hesaplarına transfer etmek istedi. Tarihin en büyük banka soygunlarından biri olarak geçecek bu soygunda olay da burada patlak verdi. İnternet korsanları, "NGO, Shalika Foundation" yazacakları yerde, "NGO, Shalika Fandation" yazarak bir imla hatası gerçekleştirdiler.
Bangladeş Bankası'nın parasını tuttuğu 5 ayrı bankadan biri olan Alman Merkez Bankası, tüm para transferlerini durdurarak, kendisine gelen talepte yer alan bu imla hatasını, bir karışıklığa mahal vermemek amacıyla Bangladeş Bankası'na onaylatmak istedi. İmla hatasının ardından ortaya çıkan gerçekle beraber hackerlar 950 milyon dolar çalmaya çalışırken çalabildikleri 80 milyon dolar ile kayıplara karıştı. Çalmaya çalıştıkları paranın onda birinden azını çalabilen hackerların yakalanıp yakalanamayacağı merak konusu.
Hacker nasıl çalışır?
Hackerların güvendiği temel kaynak kendi becerileri ve bilgisayar kodlarıdır. İnternet üzerinde çok sayıda hacker olmasına rağmen sadece küçük bir kısmı program yazmayı bilir. Çoğu, daha önce birisi tarafından yazılmış bir program arar, indirir ve kullanır. Hackerların bilgisayarları ve ağı keşfetmek için kullandığı binlerce farklı program vardır. Bu programlar hackerlara kullanıcılar ve şirketler üzerinde büyük bir avantaj sağlar. Eğer bir hacker sistemin nasıl işlediğini anlarsa, bundan yaralanabilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.