Yılbaşı sofralarına özel hindi lezzeti

Yılbaşı sofralarına özel hindi lezzeti

Türkiye'de hindi etinin tanınması ve yaygınlaşmasına öncülük eden Pınar, yılbaşına özel hindilerini hazırladı.

 

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi, hafif ve ekonomik bir protein kaynağı olan hindi, Pınar kalitesi ile sofralara konuk oluyor. 5-6 kilogram ağırlığında özel ambalajı ve lezzetiyle fark yaratan Pınar Hindi,  geleneksel yılbaşı yemeğini sofralarınıza taşıyor.

Pınar Hindi’yle birlikte paketin içinde yer alan pişirme torbası ve pişirme göstergesi, etin en lezzetli biçimde hazırlamasını sağlayacak. Tarif kartı ise farklı damak tatları için alternatif yaratacak.

Pınar şeflerinin yılbaşına özel olarak hazırladığı Pınar Yılbaşı Hindisi tarifi, dostlarla kutlanan yeni yıl sofrasına lezzet ve renk katacak, yeni yılın geleneksel ve eşsiz lezzetini sevdiklerinizle paylaşma imkanı sunacak.

Fırında kestaneli Pınar Hindi dolması

Malzemeler

  • 1 adet bütün Pınar Hindi

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 adet havuç

  • 4 diş sarımsak

  • 1 avuç balkabağı

  • 10 adet orta boy kestane

  • 1 adet limon

  • 15 tane karabiber

  • 15 tane kuş üzümü

  • 1 su bardağı baldo pirinç

  • 1 çay kaşığı toz şeker

  • 2 çorba kaşığı tereyağ

  • 1 çorba kaşığı bal

  • 6-7 sap biberiye

  • 2 adet kırmızı elma

  • Tuz

  • Karabiber

Pınar Hindi’yi yıkayıp kurulayın. Limonu sıkın. Tereyağın yarısını yıkamadan eritin. Biraz tuz, karabiber, bal ve limonu tereyağına ilave edip karıştırın. Hindinin üzerine bir fırça yardımıyla sürün, kalanı kenara ayırın. Hindiyi dilerseniz bir gece ya da 2-3 saat dinlendirin.

Kestaneleri ve havuçları yıkayıp soyun. Balkabağını ve havuçları küçük küp doğrayın. Sarımsağı soyun ve dörde bölün. Soğanı soyup küp doğrayın. Pirinçleri yıkayıp süzün. Kalan tereyağı, karabiber, tuz, toz şeker ve kuş üzümleriyle beraber kestane, havuç, soğan, sarımsak, pirinç ve bal kabağını karıştırın. Hazırladığınız pirinçli harç ile Pınar Hindi’yi doldurun. Dilerseniz bacaklarını çapraz şekilde bağlayın. Karın kısmı üstte kalacak şekilde büyük boy fırın poşetine yerleştirin, 190 derceye ayarlanmış fırına sürün. 3 saat boyunca pişen hindiyi fırından ve poşetten çıkarın.

Kırmızı elmaları ikiye kesin. Hindiye kalan tereyağlı sosu sürüp fırının üst ızgarasını çalıştırarak 200 dereceye yükseltin. Yaklaşık 5 dakika süreyle hindiyi ve elmayı pişirin. Üstleri kızarınca servis tabağına alın. Hindinin yanına ve üstüne biberiyeleri ve elmaları dizip servis yapın. Dilerseniz kırmızı renkli farklı meyvelerle de süsleyebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.