Ak Parti Karabağlar karmakarışık!

Ak Parti Karabağlar karmakarışık!

Ali Eyce yazdı; Ak Parti Karabağlar karmakarışık!

AK Parti'de kongre süreçlerinin geçen hafta başlamasıyla, ilçelerde yapılacak kongre süreçleriyle ilgili olarak oy kullanacak delegelerin belirlenmesi çalışmaları da başladı.

Her ilçede kongre süreciyle ilgili olarak doğal delege kadar sayısal çoğunluğu olan üyeler tarafından seçilmiş delegelerin belirlenmesine başlandı.

İlçe kongrelerinde mevcut ilçe başkanıyla mı, yoksa başka bir ilçe başkanıyla mı seçimli kongrelere gidileceğine ise AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı karar verecek.

Bu kararı alırken de doğal olarak parti içinde, İzmir AK Parti siyasetine damgasını vurmuş önemli isimlerle de istişarede bulunacaktır.

Ama son kararı kendisi verecektir.

Başkan Bilal Saygılı açısından kongre süreci, son derece önemli bir karar aşaması.

Siyaset dünyası bilir ki, seçimli kongreler, tercih edilen insanlarla gidip delegenin güven oyunu alarak başkanlık yapmak bir başka güç, bir baş çalışma ahengi ve bir başka hedefleri içerisinde barındırır.

Başkan Saygılı sadece kendi yönetim kadrosu için değil, il ve ilçelerde kadın kolları ve gençlik kolları gibi partinin en aktif iki alanında güçlü olması ve gücüne güç katması için çalışma içerisinde olacaktır.

Önceki gün AK Parti Karabağlar'da İlçe Başkanlığı için adaylığını sosyal medya üzerinden açıklayan bir isim oldu;

Harun Akdağ!

AK Parti Gençlik Kolları'ndan gelen, AK Parti Karabağlar ilçede ve AK Parti İl Başkanlığı'nda görevlerde bulunan Akdağ, bir yerlere biraz sitem dolu, biraz da umut dolu açıklamasında, partinin delege yapısına da atıfta bulunarak 'Adayım' dedi.

İsmini, özellikle desteklediğim için yazmadım.

Karabağlar'la ilgili yazımda ismi olması gerekli olduğu için yazdım, bir başka isim duysaydım onu da yazardım.

Karabağlar'da AK Parti ilçe yönetimiyle ile ilgili zaman zaman yazılarımda eleştiri yapmıştım.

Karabağlar'da yaşadığım için, Karabağlar'da sevenlerimiz çok olduğu için, Karabağlar'da gazeteci olduğumuza sevinenler olduğu için bu konuda biraz daha hassas, duyarlı olmamın beklenilmesi gayet doğal.

Hassas ve duyarlı olmam da en az o kadar gayet doğal.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı'nda halen atama kararıyla ilgili başkan olarak bulunan Hüseyin Uzun var.

Kendisiyle bir kere özel olarak görüştüm, genel uyarılarını, Karabağlar için dilek ve temennilerini dinledim.

Sonrasında bir genel seçim, bir yerel seçim geçmesine rağmen bir kez dahi Karabağlar düzleminde değerlendirme ve istişare için görüşmedim.

Başkan Uzun da görüşmeyi de gerekli görmedi.

'Keresteci'nin, (Küçümseme yok) 'Gazeteciliğin ve Gazetecinin' haber almak ve vermek açısından kamuoyunun sesi, gözü, sözü ve kulağı olduğunu anlamasını beklememek de gerekiyor.

Başkan Uzun'un atamayla İlçe Başkanı olmasından itibaren, karışık olan Karabağlar, çok daha karışık hale geldi.

Kendisinden önce ilçe başkanlığı yapanlarla kırgın, kendisinden önce ilçe yönetimlerinde görev yapanlarla kırgın olan Başkan Uzun'un başkanlığı Gaziemir düzleminde, Gaziemir İlçe Başkanlığı yapmasından dolayı Karabağlar'da ciddi tartışma konusu oldu.

Bu tartışma konusu seçimlerin varlığından dolayı içten içe yapılsa da, seçimler geçtikten sonra yüksek sesle yapılmaya başlandı.

O yükselen ses, "500 bin nüfusu olan, 250 bin seçmeni olan Karabağlar'da halk, AK Parti İlçe Başkanlığı için Karabağlar'da yaşayan, Karabağlar'da çalışan, Karabağlar'da büyümüş, Karabağlar'da yedi göbek sülalesi oturan, Karabağlar'da iyi anlamda tanınmış, Karabağlarlılar'ın sevdiği saydığı, sözüne güvendiği birisini bulmak bu kadar zor olmamalı" diyor.

İçten içe yapılan bu tartışma, bir çok sebep olsa da, Karabağlar'da AK Parti'nin en son yapılan yerel seçimlerde kendi seçmeninin 20 bininden oy alamamasının yüzde bir de olsa nedeni oldu.

500 bine yakın nüfusuyla, 250 binin üzerinde seçmeniyle, bu seçmenin yarısına sahip olan AK Parti açısından, Karabağlar her seçimde, her anlamda önemli bir oy deposu ilçe.

Her kırgınlık, her karışıklık ve her tartışma, depodaki oy oranının azalması demektir.

AK Parti için, AK Parti İzmir için ise tehlike demektir.

Karabağlar'a bir başkan buluruz, o da 30 kişilik yönetimini bulur gerisi teferruat düşüncesiyle hareket edilmesinin AK Parti açısından getirisi olmaz.

Götürüsü ne kadar olur derseniz onu en yakın seçim sonuçları verir!

2024 yerel seçim sonuçlarında verdiği gibi!

Dünyanın hiçbir yerinde kaybedilerek kazanılan, kaybetmenin ödüllendirildiği bir program yok!

Karabağlar'da olursa ilk olur!

Vesselam!

ak-parti-karabaglar-da-yonetim-kurulu-aciklandi-2447.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.