Bircan Turgul Yörümez
AYVALI ET
MALZEMELER
Yarım kilo Ayva
Yarım kilo koyun incik
3 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
YAPILIŞI
Etimizi haşlayalım ve sudan çıkartalım,başka bir tencereye koyalım.Ayvaların kabuklarını soymadan küp şeklinde doğrayıp,ete ekleyelim.Diğer malzemeleri de ilave edelim ve haşlama suyundan 3 bardak su ekleyerek hafif ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim,üzerine nar ekşisi dökerek ateşten alalım ve servise hazırlayalım.Afiyet Olsun..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.