Pınar Yeşiltay Sevim

Pınar Yeşiltay Sevim

Evinizi yaz kampına çevirmeye ve eğlenmeye hazır mısınız?

Tatile giren çocukları için evde etkinlik ve oyun arayan ebeveynlere bizzat deneyimleyip çok keyif aldığımız etkinlik ve oyun önerilerim var. Evinizi yaz kampına çevirmeye ve eğlenmeye hazır mısınız? 

AZ LAKIRTI BOL İLETİŞİM OYUNU:

Ailece en çok deşifre olarak oynadığımız oyun diyebilirim. Seçimlerimiz ve önceliklerimizi deşifre ettiği gibi aile içi iletişim sorunları var ise görmeye de yarıyor. Çocuğun aile için neler düşündüğünü anlamakla birlikte, eşinizin de içine doğduğu ailesine dair deneyimlerini ve duygularını keşfedebilirsiniz.  

Oyun kartlardan oluşuyor ve ailece oynanabildiği gibi arkadaş grupları ile de deneyimlenebiliyor ayrıca oyunu uzmanların terapötik süreçlerinde keyifle kullanıldığı biliniyor. 110 karttan oluşan ve minimum 30 dakika boyunca 

İlgi ile oynanabilen ‘Az Lakırtı Bol İletişim’ okul öncesi 5 yaş itibari ile her yaştan çocuk için keyifle oynanabilecek bir alternatif. “Kendinle ilgili mutsuz olduğun ve değiştirmek istediğin bir özelliğini söyle” gibi sorularla keşfe çıkmak için öneririm. ‘Çocuğu ile Büyüyenler’ veliler için bir kılavuz.

HIZLI VE DİKKATLİ OYUNU:

8 adet büyük oyun panosu(board), 70 adet oyun kartı ve 1 adet basmalı zilden oluşan oyun setiyle “Dikkat – Algı” çalışmaları yapmak mümkün. Oyun odaklanmayı ve hızlı olmayı gerektiriyor. Ortaya açılan oyun kartının üzerinde yer alan şekillerden birini kişinin elinde mevcut olan boardlardan bulması ve zile basması ile şekillenen oyunda çocuğun en küçük ayrıntıya bile dikkat etmesi gerektiği için dikkatin gelişmesinde ve odaklanmada artış sağlanmasında faydalı olacağını düşünüyorum. Biz 3 kişilik ailemizde severek oynuyoruz.

HİKAYE KARTLARI – KÜPLERİ:

Çocuğun yaratıcı düşünme ve hayal kurma becerilerini geliştirmekle birlikte dil gelişimini de destekleyen en önemli etkinliklerden olduğunu düşünüyorum hikâye ve masalların. Mevcut yarım hikâyelerin tamamlanması, anlatılan hikayelerin resimlerle sıralanması ya da verilen kelimelerden yeni hikayeler üretilmesi gibi farklı varyasyonları olan hikaye kartları etkinlikleri ile hem kendiniz hem de çocuğunuz için mutlu sonla biten, macera dolu masal ve hikayeler üreterek eğlenebilirsiniz. Özellikle akşamları uyku öncesi etkinliği olarak değerlendirilmesin öneririm.

DÜNYANIN ÖBÜR UCUNDA NE VAR? 

Yeni Zelanda’dan Patagonya’ya, Peru’dan Japonya’ya, Palau’dan Güney Afrika’ya, Hindistan’dan Etiyopya’ya, Endonezya’dan Amerika’ya, Nepal’den Bolivya’ya dünyanın öbür ucunda neler olduğunu, kimlerin yaşadığını, neler yaptığını anlatan, harita hediyeli ve kendi oyununuzu coğrafi konumlar üzerinden kurgulayabileceğiniz bir kitap. Eğer farklı kültürleri tanımak ve tanıtmak istiyorsanız anaokulu ve ilkokul öğrencileri için bu kitap ailenize göre. Sudelina ile kıta bulma, ülke keşfetme, ilkim ve coğrafi konuma göre sıralama yapma ve dünyanın farklı lokasyonlarını deneyimlemek için keyifle oynuyoruz.

Filipinler’in sadece denizde yaşayabilen, karaya çıkınca rahatsızlanan insanları Bajaular; tüm hayvanların özgürce yaşadığı ve hiç hayvanat bahçesi olmayan Kosta Rika; içinden geçen nehirde pembe yunuslar yüzen, yukarıdan bakınca dev bir brokoli tarlasını andıran Amazonlar; 4 ay güneşin batmadığı ve sonra 4 ay doğmadığı Svalbard; dev kaplumbağaların ve mavi ayaklı kuşların yuvası Galapagos; deniz seviyesinin 125 metre altında ve 50 derece sıcaklıktaki Danakil Çöküntüsü; mamutların memleketi Yakutsk; sokaklarında ineklerin kediler gibi gezdiği Varanasi ve daha neler neler…

BRAIN BOX HAFIZA KARTLARI

Brain Box Dünya ile  Machu Pichu'nun nerede olduğunu öğrenebilir, Yeni Zelandalıların adının hangi kuştan geldiğini keşfedebilirsiniz. BrainBox Dünya bu dünyanın sunduğu en iyi şeyleri gösteren çok güzel çizilmiş 71 adet kart içeren oyun dikkat, konsantrasyon, hafıza anlamında çocukları destekliyor. Ayrıca serinin farklı yaş gruplarına hitap eden Türkçe ve İngilizce farklı oyun alternatifleri de bulunuyor. Bizim en severek oynadığımız ise BrainBox İlk Resimlerim ve Art serileri. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.