İbrahim Bedreddin Elmalı Fen Lisesi'nde okuryazar buluşması

İbrahim Bedreddin Elmalı Fen Lisesi'nde okuryazar buluşması

Yazar Eylül Ayça Karakuş ile Kum Sanatı Sanatçısı ve yazar Tarkan Köylü, İbrahim Bedreddin Elmalı Fen Lisesi öğrencileri ile Okuryazar Buluşması etkinliğinde bir araya geldi.

Okul Aile Birliği Başkanı Akif Tak'ın davetiyle İbrahim Bedreddin Elmalı Fen Lisesi' ne giden yazarların söyleşileri 2 oturumla gerçekleşti. Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız'ın da katılımlarıyla, okul müdürü Ömer Ateş, müdür yardımcısı Mehmet Fatih Altıntaş, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte iki yazarın söyleşi, şiir dinletisi ve kum sanatı gösterisi ile devam etti.

“Hayatının Yazarı Sensin” söyleşisi ile öğrencilerle buluşan Karakuş, Adın Ömrüme Hatıra ve Ne Çok Şey Var Bir Bilsen kitaplarını yazma hikayesini öğrencilerle paylaşarak hayatımızın yazanı da, çizeni de, okuyucusu da ilk olarak kendimiz oluyoruz ifadeleriyle söyleşiye katılımcıların ilgisini çekti. Kişinin hayat yolculuğunda zorlu yollardan geçmesi durumunda, kişi kendini ne kadar iyi tanırsa çıkış yollarının da bir o kadar rahat ve kolay olacağına dair bilgi paylaşımlarında bulundu. Kitapların dünyasında kişiye özgü bir yaşam olduğunun altını çizen yazar Karakuş sahneye Tarkan Köylü'yü davet ederek öğrencilerin alkışlarıyla söyleşisini sonlandırdı.

img-20250317-wa0010.jpg

“Sana Ağlayacaklarım Var”, “Yalnızlık Çok Kalabalık”, “Aşkına Sağlık” ve “Her şey Dahil Sen Hariç” kitaplarının yazarı Tarkan Köylü, kendi hayat hikayesini anlatarak söyleşisine başladı. Sıfır destekle yıllar boyunca kendi sanatına güvenerek sanat yolculuğunun hikayesiyle dinleyicileri etkileyen yazar muhteşem şiir dinletisiyle söyleşine devam etti.

Şiir dinletisinin ardından muhteşem kum sanatı gösterisine geçen Köylü, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, devlet sevgisi, marş sevgisi, istiklal anlayışı, millî tarih anlayışı gibi vatanî duygu ve düşüncelerden beslenerek yapmış olduğu kum sanatı gösterisiyle salondaki tüm izleyicileri sanatı karşısında büyüleyerek büyük alkış topladı.

img-20250317-wa0009.jpg

Dünya’da 10, Türkiye’de ise 3- 4 kişinin profesyonel olarak yaptığı kum sanatı gösterisiyle adından bahsettiren Tarkan Köylü, 10 yıldır profesyonel olarak Türkiye’nin birçok yerinde kum sanatı gösterisi ile ilgi görüyor.

Bu çocuk okumaz dedikleri kişi kendinde keşfettiği özel yetenekleri ve kendine olan inancıyla hayat yolunda emin adımlarla ilerlerken Sanatçı kimliği ile de sayısız kişiye örnek olmaya devam ediyor. Kitaplarını okuyan okuyucuların kitaplarını imzalayan Tarkan Köylü, okuyucularıyla da kitapları hakkında merak edilen soruları cevapladı.

2 oturumluk söylemişinin sonuna gelindiğinde İbrahim Bedreddin Elmalı Fen Lisesi’ne davet eden Okul Aile Birliği Başkanı Akif Tak şu sözleriyle yazarları onurlandırdı:

“Kıymetli yazarlarımız Eylül Ayça Karakuş ve Tarkan Köylü Antalya’mız ve Türkiye’nin önemli yazarlarından biridir. Siz kıymetli öğrencilerimiz ise bizlerin geleceği, aydınlık yüzümüzsünüz. Toplumsal değerlerimizle sizleri bir araya getirmek, edebiyat ve sanata olan farkındalığınızı artırmak adına bugün okulumuzda organize etmiş olduğumuz okuryazar buluşmamızın hepinize faydalı olması dileğiyle yazarlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum... ”

Elmalı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız’ın çiçek takdiminin ardından, okul idaresi ve öğrencilerle birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile söyleşi sona erdi.

img-20250315-wa0006.jpg

img-20250315-wa0015.jpg

img-20250315-wa00121.jpg

img-20250315-wa0020.jpg

img-20250315-wa0010.jpg

img-20250317-wa0018.jpg

img-20250315-wa0018.jpg

img-20250317-wa0011.jpg

img-20250315-wa0014.jpg

img-20250317-wa0014.jpg

img-20250317-wa0017.jpg

whatsapp-gorsel-2025-03-17-saat-14-12-02-75d66ef4.jpg

whatsapp-gorsel-2025-03-17-saat-14-12-02-70c736bd.jpg

Etiketler :