Esra Aran
Işıl ışıl bir cilt için C ve E vitamini!
Haftanın en az 2 günü tükettiğiniz yumurtanın
TIRNAK ve SAÇLARI güçlendirdiğini biliyor muydunuz?
Fındık, yumurta, ceviz, balık, bira mayası, patates gibi besinler BİYOTİN içermektedir.
Biyotin saç sağlığı ve tırnaklar için yararlıdır.
Kırmızı üzüm kabuğunda bulunan RESVERATOL ün güçlü antioksidant etkisi vardır. Cilt yapısının korunmasına yardımcı olur.
Işıl ışıl bir cilt için
C ve E vitamini!
Yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller, maydanoz, kabak, domates, kivi
ıspanak, kabak, lahana, marul gibi yeşil sebzelerde, zeytinyağı, balık yağı, fındık, ceviz, ton balığı, sardalye, yumurta sarısı, ve patatesin içerisinde bulunmaktadır. Fındıkta da bol miktarda E vitamini vardır.
< HERGÜN 1 AVUÇ FINDIK GÜNLÜK ALINMASI GEREKEN E VİTAMİNİ GEREKSİNİMİNİ BÜYÜK ORANDA KARŞILAR. >
Zencefil kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitamini içerir.
Yararları: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, antiseptik, gaz söktürücü, ÖDEM( toksin) atıcı, sindirim ve solunumu düzenleyici etkisi vardır.
< Her gün sabah 1 su bardağı zencefilli su içiniz. >
Zencefilli su:
Yapılışı: 2 su bardağı sıcak su içerisine 1-2 parça kesme şeker büyüklüğünde soyulmuş taze zencefil ekleyiniz. Bardağınızın üzerini 2-3 dakika kapatınız. Demlenmeye bırakınız. Sadece sabahları uyandığınızda güne başlamadan önce 1 su bardağı içiniz.
ANTİOKSİDANT NEDİR?
Vücut enerji üretirken ortaya çıkan zararlı kimyasalların ve hücre bozulmasına neden olan etkilerin azalmasına yardımcı olur.
Besinler | Antioksidantlar |
Somon balığı, Ton balığı, Alabalık | E vitamini, Selenyum, Çinko |
Ceviz, Fındık, Ayçekirdek, kabak | E vitamini, Selenyum, Çinko, Magnezyum |
Brokoli, Domates | E vitamini, C vitamini |
Karpuz | E ve C vitamini, krom, çinko |
Yeşil biber | C vitamini, Krom |
Havuç | A ve C vitamini |
Tahıllar | E vitamini, krom, çinko |
Antioksidantların yararları:
Kansere karşı koruyucudur.
Enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir.
Hücrelerinizin yaşlanma hızını azaltıcı etkisi vardır.
Belleğinizin diri, bedeninizin formda kalmasını destekleyicidir.
EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDANTLAR:
ÜZÜM (RESVERATOL)
DENİZ ÜRÜNLERİ
( Q ENZİM 10)
DOMATES,
KARPUZ
(LİKOPEN)
YEŞİL ÇAY
(KATEŞİN)
HAVUÇ VE KAVUN
(BETA KAROTEN)
ESRA ARAN BESLENME VE DNAIŞMANLIK MERKEZİ/ 2017
0232 290 0 298
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.