Işıl ışıl bir cilt için C ve E vitamini!

C:\Users\Win7\Downloads\yumurta.jpg

Haftanın en az 2 günü tükettiğiniz yumurtanın

TIRNAK ve SAÇLARI güçlendirdiğini biliyor muydunuz?

Fındık, yumurta, ceviz, balık, bira mayası, patates gibi besinler BİYOTİN içermektedir.

Biyotin saç sağlığı ve tırnaklar için yararlıdır.

C:\Users\Win7\Downloads\kırmızı üzüm.jpg

Kırmızı üzüm kabuğunda bulunan RESVERATOL ün güçlü antioksidant etkisi vardır. Cilt yapısının korunmasına yardımcı olur.

Işıl ışıl bir cilt  için

C ve E vitamini!

Yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller, maydanoz, kabak, domates, kivi

C:\Users\Win7\Downloads\c vit.jpg

ıspanak, kabak, lahana, marul gibi yeşil sebzelerde, zeytinyağı, balık yağı, fındık, ceviz, ton balığı, sardalye, yumurta sarısı, ve patatesin içerisinde bulunmaktadır. Fındıkta da bol miktarda E  vitamini vardır.

< HERGÜN 1 AVUÇ FINDIK GÜNLÜK ALINMASI GEREKEN    E VİTAMİNİ GEREKSİNİMİNİ BÜYÜK ORANDA KARŞILAR. >

C:\Users\Win7\Downloads\e-vitamini.jpg

C:\Users\Win7\Downloads\akdeniz-atesi-zencefil.jpg

Zencefil kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitamini içerir.

 

Yararları: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, antiseptik, gaz söktürücü, ÖDEM( toksin) atıcı, sindirim ve solunumu düzenleyici etkisi vardır.

 

< Her gün sabah 1 su bardağı zencefilli su içiniz. >

 

Zencefilli su:

Yapılışı: 2 su bardağı sıcak su içerisine 1-2 parça kesme şeker büyüklüğünde soyulmuş taze zencefil ekleyiniz. Bardağınızın üzerini 2-3 dakika kapatınız. Demlenmeye bırakınız. Sadece sabahları uyandığınızda güne başlamadan önce 1 su bardağı içiniz.
 

ANTİOKSİDANT NEDİR?

Vücut enerji üretirken ortaya çıkan zararlı kimyasalların ve hücre bozulmasına neden olan etkilerin azalmasına yardımcı olur.

Besinler

Antioksidantlar

 

Somon balığı,

 

Ton balığı,

 

Alabalık

 

E vitamini,

 

Selenyum,

 

Çinko

 

Ceviz,

 

Fındık,

 

Ayçekirdek,

 

kabak

 

E vitamini,

 

Selenyum,

 

Çinko,

 

Magnezyum

 

Brokoli,

 

Domates

 

E vitamini,

 

C vitamini

 

Karpuz

 

E ve C vitamini,

 

krom,

 

çinko

 

Yeşil biber

 

C vitamini,

 

Krom

 

Havuç

 

A ve C vitamini

 

Tahıllar

 

E vitamini, krom, çinko

 

Antioksidantların yararları:

  1. Kansere karşı koruyucudur.

 

  1. Enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir.


 

  1. Hücrelerinizin yaşlanma hızını azaltıcı etkisi vardır.

 

  1. Belleğinizin diri, bedeninizin formda kalmasını destekleyicidir.

 

C:\Users\Win7\Downloads\yeşil çay.jpg




 

C:\Users\Win7\Downloads\karışık meyve.jpg

EN GÜÇLÜ ANTİOKSİDANTLAR:

  • ÜZÜM (RESVERATOL)

 

  • DENİZ ÜRÜNLERİ

( Q ENZİM 10)

 

  • DOMATES,

KARPUZ

(LİKOPEN)

 

  • YEŞİL ÇAY

(KATEŞİN)

 

  • HAVUÇ VE KAVUN

(BETA KAROTEN)


 

ESRA ARAN BESLENME VE DNAIŞMANLIK MERKEZİ/ 2017

0232 290 0 298

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.