Bircan Turgul Yörümez
KADAYIF DOLMASI
Malzemeler
250 gr. taze tel kadayıf
2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı toz şeker
6 yumurta
Kızartmak için
Ay çiçek yağı
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/4 limonun suyu
Yapılışı:
Şerbet için gerekli malzemeleri tencerede kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Cevizlerin içine 1 çay kaşığı toz şeker ilave edip havanda dövün.
Kadayıftan bir miktar alıp tezgah üzerinde elinizle düzelterek yayın.Ortasına bir yemek kaşığı ceviz alıp dolma sarar gibi sarın.
Çukur bir kapta yumurtaları çırpın.Kadayıf dolmalarını elinizle çevirerek yumurtaya bulayın ve tabağa dizin.Derin bir tavada ayçiçek yağını ısıtın.Yumurtalara buladığınız kadayıfları kızgın yağda sürekli çevirerek kızartın.
Kızartma işlemi bitince kadayıf dolmalarını tavadan alıp şerbete atın,1-2 dakika bekletip servis yapın.Afiyet olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.