Bircan Turgul Yörümez
KEREVİZ PÜRELİ KUZU İNCİK
Malzemeler:
250 gram kuzu incik
1adet orta boy kurusoğan
1 adet kerevizin kökü
1 adet elma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam taze kekik
1 tutam taze biberiye
1 bardak süt
tuz ve karabiber
YAPILIŞI:
Öncelikle etimizi pişirmek üzere fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım.Bir tencerede mühürlediğimiz etimizi,yağlı kağıda yerleştirip üzerine,tuz,karabiber,taze kekik ve taze biberiyeyi serpelim
Folyoya saralım ve önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecedeki fırınımızda 3 saat boyunca pişirelim.etimiz pişerken, bizde diğer taraftan,kereviz ve kuru soğanı ince ince doğrayalım,zeytinyağı ile kavuralım; üzerine yarım bardak su ekleyip,yumuşamasını bekleyelim.hemen ardından süt,tereyağı tuz ve karabiberi de ilave edip püre haline getirelim.Fırından çıkardığımız etimizi de tiftip,son olarak bir elmayı piyaz şeklinde doğrayıp tereyağı ile kavurduktan sonra servis edelim.AFİYET OLSUNN.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.