Pınar Çocuk Resim Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Pınar Çocuk Resim Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

“Geleceğimi Resmediyorum: 2050 Yılında Dünyamız” temasıyla düzenlenen 43. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın ödül töreni, 11 Haziran’da İzmir Altın Yunus Otel’de gerçekleştirildi.

Pınar tarafından çocukların sanatsal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 43 yıldır aralıksız gerçekleştirilen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması, bu yıl “Geleceğimi Resmediyorum: 2050 Yılında Dünyamız” temasıyla düzenlendi. Türkiye’nin 7 bölgesi ile Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 6 – 14 yaş arasındaki binlerce çocuğun katıldığı yarışmanın kazananları, Prof. Mümtaz Sağlam’ın başkanlığını yaptığı ve Prof. Dr. Hayri Esmer, gazeteciler İhsan Yılmaz, Seray Şahinler Demir ve Faruk Şüyün’den oluşan jüri üyeleri tarafından belirlendi.

yasar-holding-yonetim-kurulu-baskan-vekili-idil-yigitbasi-ege-bolgesi-kazanani-ece-kansuya-odulunu-takdim-etti.jpg

MİNİK RESSAMLAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Pınar 43. Uluslarası Resim Yarışması’nı kazanan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Yarışmada başarı gösteren 11 öğrenci Bisan bisiklet, 11 öğrenci bluetooth kulaklık kazandı. Ayrıca yarışmayı kazanan tüm öğrenciler profesyonel resim çantası ve malzemeleriyle ödüllendirilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Duru Naz Kılınç ve Kadir Burak Bülbül ile Doğu Anadolu Bölgesinden Hafsa Çelebi, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla 1 yıllık eğitim bursunun sahibi oldu.

pinar-resim-yarismasi-sergisi.jpg

“ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİYLE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYORUZ”

Bu yıl 43. kez düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda ödül kazanan tüm çocukları kutlayan Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı; çocukların fiziksel gelişimleri kadar zihinsel ve sosyal gelişimlerine de büyük önem verdiklerini belirtti.

Bugüne kadar 4 milyondan fazla çocuğa, resimle kendilerini ifade etme fırsatı tanımış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten İdil Yiğitbaşı, "43 yıldır aralıksız olarak düzenlediğimiz Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması, her geçen yıl daha fazla çocuğumuzun hayal gücünü ve sanatsal yeteneklerini keşfetmesine olanak tanıyor. Bu yıl 'Geleceğimi Resmediyorum: 2050 Yılında Dünyamız' temasıyla düzenlediğimiz yarışmada, çocuklarımızın gelecek tasarımlarını görmek bizleri hem heyecanlandırdı hem de umutlandırdı. Türkiye’nin dört bir yanından, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden katılım gösteren binlerce çocuğumuzun eserleri, geleceğe dair yaratıcı ve ilham verici bakış açıları sundu. Ülkemizin en uzun soluklu ve en geniş katılımlı resim yarışmasına katılan tüm minik ressamlara ve jüri üyelerimize teşekkür eder, yarışmayı kazanan çocuklarımızı tekrar tebrik ederim. Sanatın gücüyle, daha güzel bir geleceği birlikte inşa edeceğimize inanıyor, çocuklarımızın hayallerinin peşinden gitmesini diliyorum" dedi.

yasar-holding-yonetim-kurulu-baskan-vekili-idil-yigitbasi.jpg

Ödül töreninde konuşan Yaşar Holding İcra Başkanı Dr. Mehmet Aktaş ise, çocuklara yönelik sosyal sorumluluk faaliyetlerini ön planda tutmaya devam devam edeceklerini vurgulayarak, “Yaşar Topluluğu olarak kurulduğumuz yıldan bu yana çocuklarımızın kültürel gelişimine katkı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün burada birbirinden güzel eserler gördük. Yarışmamıza katılan ve ödül alan tüm çocuklarımızı kutluyoruz” dedi.

Törende konuşan 43. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması Jüri Heyeti Başkanı Prof. Mümtaz Sağlam da, çocuk resimlerinin hepsinin güzel ve saf olduğunu belirterek, “Resimlerden anladığımız şu ki, çocuklarımız geleceği düşünürken hiç akıllarına kötü bir şey getirmiyor, hepsi umut dolu. Bizler, binlerce çok güzel resim arasında küçük detaylara dikkat ederek bir seçim yaptık. Umarım, Pınar Çocuk Resim Yarışması uzun seneler devam eder ve bizler de çocuklarımızın hayatına sanatla dokunmayı sürdürürüz” dedi.

yasar-holding-icra-baskani-mehmet-aktas-minik-ressam-defne-kocamana-odul-verdi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.