Pratik ekmek yapımı tarifi

Bitmesini sabırla beklediğimiz karantina günlerinde, doğal beslenmenin önemini hep birlikte net olarak kavradık. 

Yarın akşam itibariyle; dört gün evde olmak demek, pazara kadar biz hanımlar üretime devam edeceğiz demek 

Bu sebepten ; bende sizler için evde kolaylıkla yapabileceğiniz, sonucu oldukça başarılı.

Ekmek tarifini paylaşmak istedim. Yapmayan kaldıysa buradan gönül rahatlığıyla kopya çekebilir. 

whatsapp-image-2020-04-01-at-15.49.55_1_1_1585810792-400x400.jpeg

Evinizin mis gibi ekmek kokularının saracağı dakikalara hazır olun!

Hem sizi hem de cebinizi yormayacak bu tarif için; hemen her evde olan malzemelere, bir de fırına ihtiyacınız olacak. Peki, evde kolay ekmek nasıl yapılır? 
 
İşte  size kolay , pratik , bayatlamayan ekmek tarifi…
 
Malzemeler:

-2 su bardağı un
-1 su bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı kuru maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
 
- Ekmek hamurunun yapımı :
 
-Bir kabın içine unu koyun. Mayayı, şekeri ve ılık suyu ilave edip kaşıkla karıştırın.
-Üstünü kapatıp 10 dakika bekletin.
-Maya aktive olmuş durumdayken içine unu ve tuzu ilave edip ; 
 yoğurun ,kesinlikle el sürmeyin.
-Yapışkan bir hamur elde edeceksiniz. Üstünü kapatıp 20 / 30 dk. mayalanmasını bekleyin.
-Hamur iki katına çıktığında mayalama işlemi sorunsuz demektir.
-Kelepçeli bir kalıba hamuru gerekirse kaşık yardımıyla koyun. 
 Üzerini kapatıp 10 dakika daha mayalama bırakın.
-Soğuk fırına yerleştirip, fırını 200 dereceye ayarlayın.
-Üstü kızarana kadar pişirin , fırından fırına pişme süresi değişebilir.
-Fırından çıktıktan sonra üstünü nemli bezle örtüp dinlendirin.
  Ekmeğiniz servise hazır , afiyet olsun.
 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.