Bircan Turgul Yörümez
REVANİ
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
ŞERBET İÇİN
5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
4 su bardağı toz şeker
SÜSLEMEK İÇİN
Toz antep fıstığı
Hindistancevizi
YAPILIŞI
Toz şeker su ve limon suyunu tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayalım.
Toz şekerle yumurtaları iyice çırpalım.
Yoğurt,ayçiçek yağı,irmik ve unu ilave edelim,en son kabartma tozu ve limon kabuğunu ekleyip
karıştıralım.
Fırın tepsisini yağlayın ve hamuru tepsiye yayın,180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya
kadar pişirin,şerbeti üzerine döküp,şerbet çektikten sonra dilimleyip servis tabağına alalım
Üzerine toz antep fıstığı ve hindistan cevizi serpip servis yapalım
Afiyet olsun...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.