Bircan Turgul Yörümez
ŞEKERPARE
Malzemeler :
2 buçuk su bardağı su
1 dilim limon
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
2 buçuk yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı pudra şekeri
2.5 su barağı un
2.5 su bardağı toz şeker
20-30 adet kavrulmamış tuzsuz fındık
Yapılışı :
1 tencereye 2.5 su bardağı suyumuzu ve 2.5 su bardağı toz şekerimizi ve 1 dilim limonumuzu ekleyip şerbetimizi elde ediyoruz. Kaynadıktan sonra kapatıp 2 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Öte yandan 125 gram oda sıcaklığındaki tereyağımızı 1 adet yumurtamızı 2.5 yemek kaşığı irmiğimizi 1 tatlı kaşığı kabartma tozumuzu 1 paket vanilyamızı ve yarım su bardağı pudra şekerimizi pürüzsüz olana kadar karıştıralım. 2.5 su bardağı unumuzu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave edelim. Yumuşak kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım fırın tepsisini yağlayıp kopardığımız parçaları dizelim. Tam ortalarına birer fındık koyalım. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz soğuk olan şerbetimizi üzerine dökelim. Tatlımızı şerbetini çekip soğuyana kadar dinlendirelim. Ardından servise sunalım
AFİYET OLSUN…..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.