Ömer Oktay Bal
Sosyal Medyanın Önemi Ve Gelişim Süreci
Sosyal medya, Web 2.0'ın kullanıcıların hizmetine sunulması ile birlikte gelişmiştir. Tek yönlü bilgi paylaşımından, zamanla çift taraflı ve de eş zamanlı bilgi paylaşımına geçilmesini sağlamıştır. Ayrıca sosyal medya; kişilerin internetten, birbirleriyle yaptığı diyalogların ve de paylaşımların bütünüdür.
İçinde bulunduğumuz dijital çağda, pek çok insan ve de kurum; sosyal medyayı aktif biçimde kullanmaktadır. Bu sayede, bilgiye erişim de; hız kazanmakta ve kolaylaşmaktadır. Kullanıcılar içerikleri, haberleri, fotoğrafları; blog ve haber web site adreslerine girmeden, sosyal medya vasıtasıyla görebilmektedir. Çeşitli konulardaki görüşlerini de, yine sosyal medya aracılığıyla yansıtabilmektedir.
İçerik, sosyal medyanın temel unsurudur. Twitter daha çok, görüş ve düşüncelere yönelikken; İnstagram ise daha çok, resimlere ve görselliğe yöneliktir. Facebook da, kişisel paylaşımlar ve gruplarla ön plana çıkar. Sosyal medyadaki ilgi çekici içerikler, kampanyalar ve reklamlar; saniyeler içerisinde binlerce kullanıcıya ulaşabilmektedir. Sosyal Medyanın Geleceği
Sosyal medya ve internet dünyası, devasa gelişimini artarak sürdürmektedir. Sosyal medya araçları, her yıl daha çok yaygınlaşmaktadır. İletişimi sağlaması ve devamlı farklı özellikleri bünyesine katmasıyla sosyal medya, kullanıcıların ilgisini çekmeye devam etmektedir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.