Unutulan lezzetler gün yüzüne çıkıyor
İzmir'de Levanten yemeklerinin unutulan lezzetleri gün ışığına çıkacak. Bornova'da hizmet veren Buenas, Levantenlerin anneannelerinden kalma yemeklerini ana menüye koymak için kolları sıvadı.
İşletmeci Gülper Ergün “Levantenler bizim komşularımız ve komşularımızın o lezzetli mutfağını gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz” dedi.İzmir'in Bornova ilçesinde hizmet veren Buenas, “Levanten Kültürüne Yolculuk Buluşması'na” ev sahipliği yaptı. Bölgede bulunan levanten köşklerinin sakinlerinin katıldığı geceye unutulan levanten lezzetleri damga vurdu. 500 yıllık geçmişe sahip Keftedhes, Brizolakya pane, sarmısaklı ekmek lezzetler büyük beğeni gördü.
Buenas İşletmecisi Gülper Ergün, Levanten yemekleri yeni yıl ile birlikte menüye de koyacaklarını belirterek “Tarih boyunca mutfaklarda pişirilen, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri gün yüzüne çıkarıp ve tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz” dedi. Menüde Anasonlu Köfte’den, Kırma Zeytin Soslu Steak’e kadar birçok şaşırtıcı tat olacağını belirten Ergün her yerde olana değil de, zor bulunana yöneldiklerini belirterek, “Gastronomide en önemli konu, doğduğunuz toprakların lezzetlerini sunabilmektir. Bornova, levanten kültürüne sahip ancak bu kültürün en önemli ayağı olan mutfağı kapalı kapılar arasında kalmış. Biz bu kapıyı araladık ve ortaya muhteşem lezzetler çıktı” dedi.
“Başarının sırrı olmayanı bulmak”
Ergün girişimciliğin büyük bir rekabeti de beraberinde getirdiğini belirterek “İzmir'de restoranlar arasında yaşanan rekabet ise daha çok ekonomi üzerine. Üründe maliyeti düşürüp daha çok kar elde etme anlayışıyla gastronomi de ilerlememizi mümkün görmüyorum. Oysa rekabet mutfaktaki lezzette olmalı. Biz o yüzden bu rekabeti başka bir zemine taşımak istedik. Maliyetlerimiz elbette önemli ancak daha önemlisi hayalinizdeki lezzeti sunmak. İşte o zaman hem farkınızı ortaya koyarsınız hem de başarıyı yakalarsınız” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.