Ahmet Adnan Saygun anısına saygı

Ahmet Adnan Saygun, ölümünün 29. yılında hayatı ve eserlerinin anlatıldığı, küçük bir konserle de zenginleşen  bir sunumla anıldı...

Prof. Dr. İbrahim Yavuz Yükselsin tarafından gerçekleştirilen sunumda Saygun sanatçı ve bilim insanı yönü, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e geçiş aşamasındaki müziğindeki  gelişmelerle anlatıldı.

whatsapp-image-2020-01-09-at-09.01.44.jpeg

Sunumda  piyanist Celalettin Budak sanatçının "İnci'nin Kitabı" eserini bariton, Eren Ekici Köroğlu Soprano, Cansu Peker de  "Kapasam da gözümü" eserlerini piyanoda Aslı Sabataş eşliği ile  seslendirdi.

whatsapp-image-2020-01-09-at-09.01.44-(1).jpeg

 Klasik müzik bestecisi, müzik eğitimcisi etnomüzikolog, Türk müzik tarihinde Türk Beşleri olarak anılan bestecilerden birisi olan, ilk Türk operasının bestecisi ve "Devlet sanatçısı" unvanlı ilk sanatçı olan Saygun eğitim yılları  ilk etkileşimleri Bela Bartok'un öğrencisi olarak müziğine kattığı artılar, müziğindeki Macar müziği etkileşimleri,halk evlerinde görevli olduğu dönem bestelediği  Cumhuriyet döneminin en önemli ilk Türk Oratoryosu olan Yunus Emre diğer klasik müzik eserleri ile Türk müziğine kattığı değer ve ayrıcalıklar kendi görselleri ve  hayatından kesitlerle sunuldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.