Bircan Turgul Yörümez
Arnavut Paçası tarifi
MALZEMELER
2 YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
3 DİŞ SARMISAK
6 YEMEK KAŞIĞI UN
4 SU BARDAĞI TAVUK VEYA ET SUYU
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER
200 GRAM HAŞLANIP DİDİKLENMİŞ ET VEYA TAVUK ETİ
YAPILIŞI
Yumurta,sirke,dövdüğümüz sarımsak ve tuzu bir tencereye alalım.İyice çırpalım,tavuk veya et suyumuzu ekleyip ,unumuzuda içine alıp,boza kıvamına gelene kadar tahta kaşıkla karıştırarak muhallebi gibi pişirelim.Piştikten sonra servis tabağına alınır.Ayrı bir tavada tereyağını eritelim,içine pul biber alıp hafifçe kızartalım.Paçaların üzerine etimizi ve tereyağlı karışımı gezdirelim.Sıcak sıcak yiyelim.AFİYET OLSUN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.