Esra Aran
Fermente besinler
Fermente besinler insan sağlığının olumlu yönde desteklenmesine yardımcı olur. Sindirim sistemi için yararlı bakteriler tüketmek, bağışıklık sisteminizi olumlu yönde destekler. Hastalıkların semptomlarının azalmasını hatta bazen oluşumuna engel oluşturabilir. Yapılan bazı çalışmalarda; fermantasyon esnasında ortaya çıkan bazı biyoaktif metabolitlerin enflamasyonu( iltihaplanma) , oto-immün Hastalıkları azalttığı ve bazı virütik yada bakteriyel enfeksiyonlara karşı savaştığı gözlemlenmiştir. Bu duruma en iyi örnek kefir ve probiyotik yoğurttur.
Kefir nasıl yapılır?
Kefir mayası süte karıştırılarak fermantasyon işlemi gerçekleştirilir. 24 saat fermente edilir. Ardından süzülür. İçime hazır hale gelir. Elde ettiğiniz kefirden kalan kültürleri bir sonraki mayalama işleminde kullanabilirsiniz. Kefir soğuk tüketilmelidir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.