Bircan Turgul Yörümez
KABAKLI KİŞ
Hamuru için
1 su bardağı un
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı su
75 gr tereyağ
İç Harcı
3 kabak
100 gr kaşar peyniri
30 gr tereyağı
150 gr tulum peyniri
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Dereotu
Maydanoz
taze nane
tuz karabiber
YAPILIŞI,
Hamur için gerekli un,tuz ve tereyağını bir kapta karıştırıp soğuk suyu ekleyin ve hızlı
hareketlerle yoğurun,Buzdolabında 15 dakika bekletelim.
Hamuru,unlanmış tezgahın üzerine alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın,Kalıba yerleştirin,
taşan hamurları üzerinden kesin ve yine 15dakika buzdolabında bekletelim.
Tereyağını tencerede eritin,unu ilave edin,unun rengi dönmeye başladığında yavaş yavaş
sütü ilave edip kısık ateşte pişirin..
İki kabağı beşamel sosun içine rendeleyip,tulum peynirini içine ekleyip karıştırın
Maydanoz,nane,tuz karabiber ve dereotunu ince ince doğrayıp ekleyip,karışımı tart kabına
ilave edelim.
1 kabağı ince ince doğrayıp tartın üzerine dizelim,190 derece fırında 30 dakika kadar pişirin
fırından çıkarmadan önce rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip 5 dakika daha fırında tutun..
Sıcak servis yapın..
Afiyet olsun...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.