Bircan Turgul Yörümez
Kolay Biber Turşusu
Malzemeler;
- 1 kg çarliston veya ince biber
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4-5 diş sarmısak
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet defne yaprağı
Yapılışı;
Bir tencereye suyu,zeytinyağını ve sirkeyi koyuyoruz.
İçine sarmısak ve tuzu koyup kaynatıyoruz.
Diğer yandan biberlerimizi yıkayıp eğer çok büyükse iki’ye veya 3’e bölüp kaynayan suyun içine koyuyoruz.
Rengi dönene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz.Yani 5-10 dakika.
Kapaklı bir kabımızın içine biberlerimizi ve tencerede kalan turşumuzun suyunu koyup maydanoz ve defne yaprağı ile süslüyoruz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.