Bircan Turgul Yörümez

Bircan Turgul Yörümez

Mürdüm Erikli Kek

6 adet mürdüm eriği

3 adet yumurta

1.5 Su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1/2 Su bardağı su

1/2 Su bardağı sıvı yağ

2 Su bardağı un


YAPILIŞI:

Mürdüm eriklerini yıkayıp önce ikiye kesip çekirdeklerini çıkartalım. Sonra da ince ince doğrayalım. Diğer yandan derin bir kabın içerisine 3 yumurtayı kıralım, üzerine de 1.5 su bardağı şeker ilave edip mikserle bir güzel çırpalım. 4-5 dakika sonra yarım su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı suyu ilave edip mikserle çırpmaya devam edelim. Kabartma tozu ve Vanilyayı yavaş yavaş ilave edip elekten geçirdiğimiz 2 su bardağı unu da karışımımıza kattıktan sonra yağladığımız dikdörtgen şeklinde kalıba kekimizin hamurunu dökelim.
Mürdüm eriklerimizi üzerine dizip önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirelim. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servise sunalım...


AFİYET OLSUN..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.