Bircan Turgul Yörümez
Mürdüm Erikli Kek
6 adet mürdüm eriği
3 adet yumurta
1.5 Su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 Su bardağı su
1/2 Su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı un
YAPILIŞI:
Mürdüm eriklerini yıkayıp önce ikiye kesip çekirdeklerini çıkartalım. Sonra da ince ince doğrayalım. Diğer yandan derin bir kabın içerisine 3 yumurtayı kıralım, üzerine de 1.5 su bardağı şeker ilave edip mikserle bir güzel çırpalım. 4-5 dakika sonra yarım su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı suyu ilave edip mikserle çırpmaya devam edelim. Kabartma tozu ve Vanilyayı yavaş yavaş ilave edip elekten geçirdiğimiz 2 su bardağı unu da karışımımıza kattıktan sonra yağladığımız dikdörtgen şeklinde kalıba kekimizin hamurunu dökelim.
Mürdüm eriklerimizi üzerine dizip önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirelim. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servise sunalım...
AFİYET OLSUN..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.